SCI Logo

Scalextric USA
Pioneer Slot Cars
SCIs  MarketPlace, the online slot car mall
Carrera Slot Cars
Fly Model Car
BRM Model Cars
NINCO
MRC
AFX
Slot.it
Slot Car Illustrated Forum
  #1  
Old 02-13-2019, 06:11 PM
bobbyraz49 bobbyraz49 is offline
International Racer
View bobbyraz49's Photo Album
 
Join Date: Jan 2014
Location: Buffalo NY
Posts: 773
Default Trak Mate screen issue

Hello.
We run trak mate at 2 local MDF tracks.
The screen that shows best laps has shrunk. It is hard to see and numbers are cut off.

Any suggestions are welcome. TY
Reply With Quote
  #2  
Old 02-14-2019, 10:43 AM
RichD RichD is offline
World Champion
View RichD's Photo Album
 
Join Date: Oct 2005
Location: East Haven, CT USA
Posts: 12,110
Default

Do you use the same computer and screen for other things? If so does everything else look OK? What type of connection to your monitor are you using? Is it an old CRT type monitor? If you are using an analog connection with a CRT monitor someone may have changed the monitor screen settings so the picture size is different and is also off center. With digital connections the picture will always fill most of the screen if you have a flat panel display. I do not think that there are any settings in Trackmate itself that will alter the display size. You could also go into the software for your graphics card to be sure that the settings there are correct.
One last possibility is that you are not using the correct driver for your graphics card.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-15-2019, 07:51 AM
gmcullan gmcullan is offline
International Racer
View gmcullan's Photo Album
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 621
Default

I've had this issue when a graphics card was failing. Run a diagnostic on your graphics card, if ok, try a reset to the default settings.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-15-2019, 08:37 AM
RichD RichD is offline
World Champion
View RichD's Photo Album
 
Join Date: Oct 2005
Location: East Haven, CT USA
Posts: 12,110
Default

A sick graphics card is a good possibility, the one in my desktop computer was just replaced in fact. I have replaced a number of those in various computers in the past. That problem was part of the reason why I asked what the display looked like when Trackmate was not running.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.