SCI Logo

Scalextric USA
Pioneer Slot Cars
SCIs  MarketPlace, the online slot car mall
Carrera Slot Cars
Fly Model Car
BRM Model Cars
NINCO
MRC
AFX
Slot.it
Slot Car Illustrated Forum
  #31  
Old 03-07-2016, 02:30 PM
dangermouse dangermouse is offline
International Racer
View dangermouse's Photo Album
 
Join Date: Nov 2007
Location: Australia
Posts: 991
Default

well Hal

it happens to me as well - usually once a day and I have cookies turned on - perhaps I need choc chip cookies instead of short bread.....

I am using Safari on a Mac with El Capt. OS (there is a mouthful) because my browser remembers my user name and password 3 clicks and I am logged in - pain in the butt - couldn't be bothered to find out why - perhaps I will someday

anyway there are at least two of us with this problem

Last edited by dangermouse; 03-08-2016 at 12:56 AM.
Reply With Quote
  #32  
Old 03-07-2016, 02:39 PM
Wet Coast Racer Wet Coast Racer is offline
SCI Moderator
View Wet Coast Racer's Photo Album
 
Join Date: Mar 2003
Location: North Vancouver BC
Posts: 25,820
Default

Yeah, I have that issue on the iPad using Safari myself.

But Hal is using a PC (OS Unknown) and IE as a browser. On my PC, I'm always remembered using any of the top three browsers, and I haven't heard of anyone having this problem on a PC before unless their cookies were turned off.
Reply With Quote
  #33  
Old 03-07-2016, 03:19 PM
"Slow Lane" "Slow Lane" is offline
National Racer
View "Slow Lane"'s Photo Album
 
Join Date: Aug 2015
Location: Apple Valley, California
Posts: 214
Default

wcr...my o.s. is windows seven,

and I wouldn't even care if it wasn't.

because you see, everybody has a system...

but you can still lose with a system.

PitStop

Last edited by "Slow Lane"; 03-07-2016 at 03:25 PM.
Reply With Quote
  #34  
Old 03-07-2016, 03:36 PM
Wet Coast Racer Wet Coast Racer is offline
SCI Moderator
View Wet Coast Racer's Photo Album
 
Join Date: Mar 2003
Location: North Vancouver BC
Posts: 25,820
Default

Open Internet Explorer by clicking the Start button , and then clicking Internet Explorer.

Click the Tools button, and then click Internet Options.

Click the Privacy tab, and then, under Settings, move the slider to the top to block all cookies or to the bottom to allow all cookies, and then click OK.

Block or allow cookies - Windows - Microsoft

windows.microsoft.com/en-ca/windows-vista/block-or-allow-cookies

If that doesn't work for you .. I give up.
Reply With Quote
  #35  
Old 03-07-2016, 06:24 PM
"Slow Lane" "Slow Lane" is offline
National Racer
View "Slow Lane"'s Photo Album
 
Join Date: Aug 2015
Location: Apple Valley, California
Posts: 214
Default

HEY WCR,

I did exactly as you suggested, moving the slider down to accept all cookies.

I still have to log in.

I guess my cookies stuck to the cookie sheet and wouldn't come off. Guess I'll have to use shortening next time I bake cookies.

PitStop Hal

Last edited by "Slow Lane"; 03-07-2016 at 06:47 PM.
Reply With Quote
  #36  
Old 03-07-2016, 06:42 PM
Wet Coast Racer Wet Coast Racer is offline
SCI Moderator
View Wet Coast Racer's Photo Album
 
Join Date: Mar 2003
Location: North Vancouver BC
Posts: 25,820
Default

OK, now I'm puzzled. Having made that adjustment to allow all cookies (and I have no idea why the call them that, either) please try restarting your computer; this is frequently necessary with Windows systems in order for changes to take effect.
Reply With Quote
  #37  
Old 03-07-2016, 06:55 PM
"Slow Lane" "Slow Lane" is offline
National Racer
View "Slow Lane"'s Photo Album
 
Join Date: Aug 2015
Location: Apple Valley, California
Posts: 214
Default

I shut down and re-started my computer.

Same-o same-o...still gotta log on.

PitStop
Reply With Quote
  #38  
Old 03-07-2016, 07:11 PM
kidvoltage kidvoltage is offline
SCI Administrator
View kidvoltage's Photo Album
 
Join Date: Jul 2008
Location: Hillsboro, OR
Posts: 4,550
Default

Check to see the setting is still set.
Reply With Quote
  #39  
Old 03-08-2016, 06:40 AM
Jesla Jesla is offline
International Racer
View Jesla's Photo Album
 
Join Date: Oct 2005
Location: In the far east Tennessee Hills
Posts: 611
Default

This has been an issue with this site for a long time.

As the owner and Admin of a totally unrelated website/forum that also use vBulletin the issue is a
matter of site maintenance, plain and simple.

The way some browsers handle cookies has changed since this version(3.8.1) of vB was current.
Long unsupported, the only way to fix this issue is to update the site to at least 4.2.x which is still
not the current supported version of 5.x and is the most secure.

As you can see the version the site is running is several generations old and unlike Slotcar racers,
not a good thing......

Now, let's see how long it takes 'Wet the god' to find something wrong with this post and ban me
for another 2 months.... or more.....

Last edited by Jesla; 03-08-2016 at 06:43 AM.
Reply With Quote
  #40  
Old 03-08-2016, 07:42 AM
MrFlippant MrFlippant is offline
SCI Mod / Digital Guru
View MrFlippant's Photo Album
 
Join Date: Mar 2009
Location: Auburn, WA, USA
Posts: 9,137
Default

It might be faster for people to change browsers. Chrome seems to handle this site's cookies just fine. But hey, maybe I'm just lucky.
Reply With Quote
  #41  
Old 03-08-2016, 08:38 AM
kidvoltage kidvoltage is offline
SCI Administrator
View kidvoltage's Photo Album
 
Join Date: Jul 2008
Location: Hillsboro, OR
Posts: 4,550
Default

Jesla, that's a great idea and has been discussed numerous times HOWEVER this site suffers from some code modifications deemed important enough that would be lost/endangered by the upgrade process. That's why this site still sits upon an older version.
Reply With Quote
  #42  
Old 03-08-2016, 09:20 AM
Jesla Jesla is offline
International Racer
View Jesla's Photo Album
 
Join Date: Oct 2005
Location: In the far east Tennessee Hills
Posts: 611
Default

Yes I am aware of those issues which is why I thought I would make my post. Better to inform
members than beat them about the head and neck for not getting cookies to work....

Just say'n
Reply With Quote
  #43  
Old 03-08-2016, 09:39 AM
kidvoltage kidvoltage is offline
SCI Administrator
View kidvoltage's Photo Album
 
Join Date: Jul 2008
Location: Hillsboro, OR
Posts: 4,550
Default

An improved browser will help. I need to use a variety of browsers in my work and all of the newer ones I use have no issue.

Neither does my Android based phone or tablet. Or any of my other computers/devices here.

So it's not just a matter of old software on the server. Nor would I suggest anyone deserve a beating for their online situation or strength of knowledge.

However when help is requested and then offered it would be nice to hear something other than "it's too hard, I quit".

Let's all play nice and work together.
Reply With Quote
  #44  
Old 03-08-2016, 10:22 AM
old johnny old johnny is offline
International Racer
View old johnny's Photo Album
 
Join Date: Feb 2011
Location: Lardeau BC, Canada
Posts: 775
Default

Exactly...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.