SCI Logo

Scalextric USA
Pioneer Slot Cars
SCIs  MarketPlace, the online slot car mall
Carrera Slot Cars
Fly Model Car
BRM Model Cars
NINCO
MRC
AFX
Slot.it
Slot Car Illustrated Forum  

Go Back   Slot Car Illustrated Forum > Manufacturer's Corner > SCX

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-19-2012, 11:08 PM
frozenice frozenice is offline
Novice Racer
View frozenice's Photo Album
 
Join Date: Dec 2011
Location: Port Angeles, WA
Posts: 33
Default scx analog brakes question/parma controller connection?

Sorry for the newby question, but: Are there brakes wired into the scx analog powerbase? If so, how would I connect the wiring on a parma economy controller? The controller connection has 3 posts, so I'm hoping there is a way to wire the 3rd one for brakes if it isn't already. I'd like to keep my rug-racing setup as simple as it is and just solder in a connection or two if I have to and not have to add driver stations, etc. I've gotten it running with the parma controller, but if I hook up the brake wire from the controller to any of the posts the car either runs on it's own or not at all. Thanks so much.
Mike

Last edited by frozenice; 01-20-2012 at 12:19 AM. Reason: new question added
Reply With Quote
  #2  
Old 01-20-2012, 01:07 AM
356speedster's Avatar
356speedster 356speedster is offline
Championship Contender
View 356speedster's Photo Album
 
Join Date: Dec 2006
Location: Norway
Posts: 2,079
Default

If it has a 3 pin connector (strange shape) for the controllers it should be ready for brakes.

If you have a multimeter it should be easy to check how to wire it up, if not I have a base I can take a closer look at here.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-20-2012, 05:22 PM
frozenice frozenice is offline
Novice Racer
View frozenice's Photo Album
 
Join Date: Dec 2011
Location: Port Angeles, WA
Posts: 33
Default

It does have the strange shaped 3 pin connector. Any idea which wire is brakes? How could I test with the multimeter? Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-20-2012, 06:24 PM
boopiejones's Avatar
boopiejones boopiejones is offline
Top Qualifier
View boopiejones's Photo Album
 
Join Date: Nov 2008
Location: i put the "ill" back in danville, ca
Posts: 4,054
Default

starting at the track and working outward, i think it goes black, white, red (brake)

Last edited by boopiejones; 01-20-2012 at 06:27 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-20-2012, 08:46 PM
frozenice frozenice is offline
Novice Racer
View frozenice's Photo Album
 
Join Date: Dec 2011
Location: Port Angeles, WA
Posts: 33
Default Thanks boopiejones!

I had it going white then black in the middle and if I hooked up the brakes it would just cut the power. I did it black-white-red and it worked. Thanks again for the help!
Mike
Reply With Quote
Reply

Bookmarks
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.